rodzaj chrzanu stosowany w kuchni japońskiej, głównie jako dodatek do sushi; przyprawa spotykana często pod postacią proszku lub pasty o zielonym kolorze i bardzo ostrym smaku krzyżówka

wasabi rodzaj chrzanu stosowany w kuchni japońskiej, głównie jako dodatek do sushi; przyprawa spotykana często pod postacią proszku lub pasty o zielonym kolorze i bardzo ostrym smaku.

Jeżeli znasz jakieś inne odpowiedzi do opisu - rodzaj chrzanu stosowany w kuchni japońskiej, głównie jako dodatek do sushi; przyprawa spotykana często pod postacią proszku lub pasty o zielonym kolorze i bardzo ostrym smaku - wpisz je poniżej:


Inne opisy:

kolejowy wagon pasażerski z długim i wąskim korytarzem, z którego wchodzi się do przedziałów; produkowany od XIX w
zwieńczenie hełmu łączące się z nim za pośrednictwem korony rangowej lub przepaski, z której rozwijały się labry
ułamek, w którym wartość w liczniku jest mniejsza niż wartość w mianowniku
gorący klimat, w którym pogodę kształtują monsuny
klimat o małej ilości opadów, ma cechy klimatu gorącego i umiarkowanego
klimat kontynentalny, gdzie lato jest upalne a zima ostra
reguła, według której informacja genetyczna, zawarta w sekwencji nukleotydów kwasu nukleinowego (DNA lub RNA), w komórkach wszystkich organizmów może ulegać „tłumaczeniu” na kolejność aminokwasów w i
zestawienie aktywów i pasywów danej jednostki gospodarującej
los, bilet loteryjny z wygraną
los, bilet loteryjny, w którym nie ma wygranej
opowiedzieć komuś, co się naprawdę czuje, myśli na jakiś ważny temat
postępować przeciwnie, niż większość
powodować, że ktoś coś zaczyna robić, dobrowolnie lub nie, rozkręcać kogoś do działania
odpadać od czegoś, sypiąc się
zwymiotować
wycofywać się z czegoś, odstępować, tchórzyć
wycofać się z czegoś, odstąpić od czegoś, stchórzyć
wydorośleć, stając się dobrze ocenianym członkiem społeczeństwa, prawdziwym człowiekiem
czuć się jako osoba lepsza od innych i okazywać to
wszczynać kłótnię, sprzeciwiać się komuś lub czemuś, toczyć spór o kogoś lub o coś
Trzeba je podnieść, by otworzyć szkatułę
Trzeba je udowodnić
Trzeba je zaprowadzić
Trzeba kuć je, póki gorące
Trzeba na nią zasłużyć
Trzeba na nie uważać, jedząc rybę
Trzeba na nie uważać, zrywając róże
Trzeba się mocno schylić, żeby go pogłaskać
Trzeba
Trzebić (weterynaria)
Trzebić rośliny
Trzebić
Trzebienie (weterynaria)
Trzebienie roślin
Trzebienie
Trzebieniec
Trzebież zwierzyny
Trzebież
Trzech artystów na scenie
Trzech instrumentalistów na scenie

rodzaj chrzanu stosowany w kuchni japońskiej, głównie jako dodatek do sushi; przyprawa spotykana często pod postacią proszku lub pasty o zielonym kolorze i bardzo ostrym smaku krzyżówka krzyżówka, szarada, hasło do krzyżówki, odpowiedzi,