potrawa kuchni angielskiej o konsystencji stałego lub kremowego budyniu, podawana ze słodkimi dodatkami jako deser krzyżówka

pudding potrawa kuchni angielskiej o konsystencji stałego lub kremowego budyniu, podawana ze słodkimi dodatkami jako deser.

Jeżeli znasz jakieś inne odpowiedzi do opisu - potrawa kuchni angielskiej o konsystencji stałego lub kremowego budyniu, podawana ze słodkimi dodatkami jako deser - wpisz je poniżej:


Inne opisy:

element służący do wytwarzania siły nośnej
niewielkie pęknięcia w elementach ze stali, przypominające wyglądem płatki śniegu
osłona o podwójnych ściankach, między którymi znajduje się woda
rodzaj reliefu, w którym płaskorzeźba wystaje ponad powierzchnię podłoża na wysokość mniejszą niż połowa całkowitej wysokości przedstawienia
owad z nadrzędu pluskwiaków, który swą nazwę zawdzięcza posiadaniu skrzydeł pierwszej pary będących hemielytrami (hemielytrae) o silnie zesklerytowanej części bazalnej i błoniastej części końcowej
owad z rzędu muchówek (dwuskrzydłych)
rodzaj placka ziemniaczanego; przygotowywany z ziemniaków, mąki, cebuli, słoniny, smalcu, czosnku, przypraw i jajek
przyrząd posiadający uchwyt pistoletowy służący do rozpylania i natryskiwania rozpylonej substancji
człowiek, który porywa samolot
część obwodu elektrycznego (np. drut), która łączy źródło energii z odbiornikiem
opowiedzieć komuś, co się naprawdę czuje, myśli na jakiś ważny temat
postępować przeciwnie, niż większość
powodować, że ktoś coś zaczyna robić, dobrowolnie lub nie, rozkręcać kogoś do działania
odpadać od czegoś, sypiąc się
zwymiotować
wycofywać się z czegoś, odstępować, tchórzyć
wycofać się z czegoś, odstąpić od czegoś, stchórzyć
wydorośleć, stając się dobrze ocenianym członkiem społeczeństwa, prawdziwym człowiekiem
czuć się jako osoba lepsza od innych i okazywać to
wszczynać kłótnię, sprzeciwiać się komuś lub czemuś, toczyć spór o kogoś lub o coś
Trzeba je podnieść, by otworzyć szkatułę
Trzeba je udowodnić
Trzeba je zaprowadzić
Trzeba kuć je, póki gorące
Trzeba na nią zasłużyć
Trzeba na nie uważać, jedząc rybę
Trzeba na nie uważać, zrywając róże
Trzeba się mocno schylić, żeby go pogłaskać
Trzeba
Trzebić (weterynaria)
Trzebić rośliny
Trzebić
Trzebienie (weterynaria)
Trzebienie roślin
Trzebienie
Trzebieniec
Trzebież zwierzyny
Trzebież
Trzech artystów na scenie
Trzech instrumentalistów na scenie

potrawa kuchni angielskiej o konsystencji stałego lub kremowego budyniu, podawana ze słodkimi dodatkami jako deser krzyżówka krzyżówka, szarada, hasło do krzyżówki, odpowiedzi,