popularny francuski specjał podawany na zimno jako przekąska, który ma kształt rolady lub rynienki (od której odcina się płaskie porcje) - może to być rodzaj pasztetu, galarety czy też pasty serowej krzyżówka

terrina popularny francuski specjał podawany na zimno jako przekąska, który ma kształt rolady lub rynienki (od której odcina się płaskie porcje) - może to być rodzaj pasztetu, galarety czy też pasty serowej
teryna popularny francuski specjał podawany na zimno jako przekąska, który ma kształt rolady lub rynienki (od której odcina się płaskie porcje) - może to być rodzaj pasztetu, galarety czy też pasty serowej

Jeżeli znasz jakieś inne odpowiedzi do opisu - popularny francuski specjał podawany na zimno jako przekąska, który ma kształt rolady lub rynienki (od której odcina się płaskie porcje) - może to być rodzaj pasztetu, galarety czy też pasty serowej - wpisz je poniżej:


Inne opisy:

związany z królobójstwem lub królobójcą
taki, który nadaje czemuś połysk, służy do nadawania połysku
o sposobie prezentowania treści: taki, który łączy, splata w określony sposób zagadnienia z różnych obszarów
taki jak w Niemczech, uznawany za właściwy Niemcom
wyrażony w języku niemieckim
związany ze spalaniem, opierający swoje działanie na reakcji spalania
taki, który dotyczy lewego boku kogoś lub czegoś
taki, który sprzyja inflacji
taki, który pochodzi z Niemiec
zazwyczaj o grupie ludzi: taki, w którym jest dużo Niemców, taki, który składa się co najmniej w większości z Niemców
opowiedzieć komuś, co się naprawdę czuje, myśli na jakiś ważny temat
postępować przeciwnie, niż większość
powodować, że ktoś coś zaczyna robić, dobrowolnie lub nie, rozkręcać kogoś do działania
odpadać od czegoś, sypiąc się
zwymiotować
wycofywać się z czegoś, odstępować, tchórzyć
wycofać się z czegoś, odstąpić od czegoś, stchórzyć
wydorośleć, stając się dobrze ocenianym członkiem społeczeństwa, prawdziwym człowiekiem
czuć się jako osoba lepsza od innych i okazywać to
wszczynać kłótnię, sprzeciwiać się komuś lub czemuś, toczyć spór o kogoś lub o coś
Trzeba je podnieść, by otworzyć szkatułę
Trzeba je udowodnić
Trzeba je zaprowadzić
Trzeba kuć je, póki gorące
Trzeba na nią zasłużyć
Trzeba na nie uważać, jedząc rybę
Trzeba na nie uważać, zrywając róże
Trzeba się mocno schylić, żeby go pogłaskać
Trzeba
Trzebić (weterynaria)
Trzebić rośliny
Trzebić
Trzebienie (weterynaria)
Trzebienie roślin
Trzebienie
Trzebieniec
Trzebież zwierzyny
Trzebież
Trzech artystów na scenie
Trzech instrumentalistów na scenie

popularny francuski specjał podawany na zimno jako przekąska, który ma kształt rolady lub rynienki (od której odcina się płaskie porcje) - może to być rodzaj pasztetu, galarety czy też pasty serowej krzyżówka krzyżówka, szarada, hasło do krzyżówki, odpowiedzi,